Ervaringsverhalen

Jong en zwanger
Kim is 16 als ze erachter komt dat ze zwanger is. ‘De timing had niet slechter gekund. En dat na één keer vrijen zonder condoom. Geen idee dat een ongeluk in zo’n klein hoekje zat.’ Lees verder>>
20-weken echo
Elise (32) en haar man zijn erg geschrokken na de uitslag van de 20-weken echo. Ze krijgen een kindje met het syndroom van Down. Lees verder »
Abortus
Marianne (39) heeft abortus laten doen op aandringen van haar toenmalige vriend. Jarenlang liep ze met dit grote geheim. Nu kan ze er eindelijk over praten. Lees verder »
Overgang?
Lydia (48) dacht dat ze in de overgang was. Ze bleek zwanger. Ze schaamt zich en durft er niet over te praten. Een abortus wil ze niet, maar dit kind ook niet. Lees verder »
Vriendin
De vriendin van Ralph (32) raakte onbedoeld zwanger. Ze wil het houden terwijl Ralph sterk twijfelt. Dit zet hun relatie behoorlijk onder druk. Lees verder »
Verliefd
Diana’s beste vriendin Sylvia (17) is zwanger geraakt van haar vriend. Hij wil dat ze het weg laat halen. Diana  worstelt met hoe ze er het beste voor Sylvia kan zijn. Lees verder »
Veiligheid
Leila (29) is pas gescheiden en ontdekte daarna dat ze zwanger is. Ze maakt zich zorgen om haar veiligheid en zocht hulp om alles op een rijtje te krijgen. Lees verder »
Jong zwanger
De dochter van Peter was 15 jaar toen ze zwanger raakte. Zijn leven en dat van zijn gezin stond op zijn kop. Zijn dochter moest haar eigen beslissing gaan maken. Lees verder »
Keuzegesprek
Marit (27) en Jasper (26) dromen van een mooi leven waar ze zelf de route van willen uitstippelen. De onbedoelde zwangerschap gooide roet in het eten. Lees verder »
Adoptie
Sasha (37) werkt  als verloskundige in de Randstad. Soms krijgt ze vrouwen in haar praktijk die echt klem zitten. Abortus is geen optie, maar een kind opvoeden ook niet. Wat doe je dan? Lees verder »
Geloof
Margriet (22) komt uit een christelijk gezin en heeft een relatie met een niet-gelovige jongen. Als ze ontdekt dat ze zwanger is, raakt ze in paniek. Ze worstelt met haar geloof en of abortus wel mag. Lees verder »